Care sunt cele mai căutate, dar și cele mai bine plătite limbi străine din piață?

Limba engleză este în momentul de față un must-have la angajare, indiferent de jobul pe care vrei să-l obții. Însă dacă pe lângă aceasta mai știi și alte limbi străine uzuale precum franceza sau germana, te poți aștepta la un salariu de circa 3.000 de lei net pe lună.


Deși prinde bine să cunoști o limbă străină uzuală, totuși cele mai puțin vorbite, precum olandeza, daneza sau norvegiana, sunt mult mai bine plătite.

Valoarea ofertei salariale variază în funcție de cât de exotică este limba pe care o cunoaște fiecare candidat în parte.

Salariile celor care cunosc limba engleză în combinație cu o altă limbă străină mai exotică, de cele mai multe ori, depășesc cu ușurință și 4.500 de lei net pe lună, potrivit informațiilor din piață.


La ce nivel trebuie să cunoști limba străină?

În ce privește nivelul de cunoștințe pe care ar trebui să-l ai atunci când candidezi pentru o poziție care necesită cunoașterea unei limbi străine, trebuie să fii pregătit pentru diverse testări pregătite de angajatori. Iar cel mai așteptat nivel este de B2 (nivel avansat).

Așadar, dacă ești vorbitor de limba engleză la un nivel avansat și mai știi o altă limbă străină, poți să-ți găsești cu ușurință un job bine plătit, însă nu uita că și angajatorii au preferințele lor, ei caută oameni deschiși spre a învăța lucruri noi și care își doresc să rezultate atât pe plan personal, cât și profesional.


Compară-ți salariul


Știri și articole

21
Feb.
Cum influențează o diplomă universitară salariul

Cercetările arată că atunci când părinții au studii universitare este foarte probabil ca și copiii lor să meargă la facultate. Învățământul superior reprezintă o oportunitate pentru mulți tineri de a face schimbări pozitive în viața lor și de a combate sărăcia. Dar ce alte avantaje oferă studiile universitare? Paylab.com și-a propus să răspundă la această întrebare dintr-o perspectivă mai amplă.

15
Nov.
Vrei să știi cât câștigă colegii tăi de serviciu?

Nu ești singurul. Aproape trei sferturi dintre angajați ar dori să știe cât câștigă colegii lor. Venitul rămâne un subiect tabu în țările europene. Companiile încearcă, de obicei, să păstreze secretul datelor salariale și foarte puțini angajatori includ informații privind salariul oferit în anunțurile de angajare. Există însă companii care au demarat inițiative de a-și convinge angajații că remunerația oferită este corectă. Iată ce cred oamenii despre salarii și afișarea publică a acestora.

31
Oct.
Top 10 orașe digitale nomade din Europa Centrală și de Est

Nomazii digitali pot lucra de la distanță în timp ce călătoresc și descoperă în noi părți ale lumii. Pentru o lungă perioadă de timp Bali, insula din Indonezia, sau Chiang Mai din Thailanda au fost cele mai atractive locuri pentru nomazi datorită plajelor exotice și a costurilor de operare scăzute, dar în ultimul timp nomazii s-au îndrăgostit de orașele din Europa Centrală, cum ar fi Budapesta, Praga și Tallinn. Aceste orașe sunt acum paradisuri digitale.