logo

Care sunt cele mai căutate, dar și cele mai bine plătite limbi străine din piață?

Limba engleză este în momentul de față un must-have la angajare, indiferent de jobul pe care vrei să-l obții. Însă dacă pe lângă aceasta mai știi și alte limbi străine uzuale precum franceza sau germana, te poți aștepta la un salariu de circa 3.000 de lei net pe lună.


Deși prinde bine să cunoști o limbă străină uzuală, totuși cele mai puțin vorbite, precum olandeza, daneza sau norvegiana, sunt mult mai bine plătite.

Valoarea ofertei salariale variază în funcție de cât de exotică este limba pe care o cunoaște fiecare candidat în parte.

Salariile celor care cunosc limba engleză în combinație cu o altă limbă străină mai exotică, de cele mai multe ori, depășesc cu ușurință și 4.500 de lei net pe lună, potrivit informațiilor din piață.


La ce nivel trebuie să cunoști limba străină?

În ce privește nivelul de cunoștințe pe care ar trebui să-l ai atunci când candidezi pentru o poziție care necesită cunoașterea unei limbi străine, trebuie să fii pregătit pentru diverse testări pregătite de angajatori. Iar cel mai așteptat nivel este de B2 (nivel avansat).

Așadar, dacă ești vorbitor de limba engleză la un nivel avansat și mai știi o altă limbă străină, poți să-ți găsești cu ușurință un job bine plătit, însă nu uita că și angajatorii au preferințele lor, ei caută oameni deschiși spre a învăța lucruri noi și care își doresc să rezultate atât pe plan personal, cât și profesional.


Compară-ți salariulMihaela Pascari

CÂȘTIGI CÂT MERIȚI?

Obțineți o comparație salarială personalizată gratuită.

Intră în chestionar