Ce salarii își doresc angajații din România

Cele mai mari așteptări salariale le au angajații care lucrează în management, urmați de candidații din IT și construcții, care cred că munca lor ar trebui recompensată cu peste 4.000 de lei net pe lună, arată un studiu realizat de eJobs, cea mai mare platformă de recrutare din România.


Pe de altă parte, cei mai realiști angajați din câmpul muncii sunt cei care lucrează în domenii precum secretariat & administrativ, relații publice și internet & e-commerce, discrepanța între ceea ce cer și ceea ce le poate oferi piața fiind destul de mică.

Totodată, angajații cu cele mai mari preferințe salariale sunt cei care ocupă poziții manageriale, în asigurări și arhitectură, design & proiectare. În cazul acestor salariați, diferența dintre ceea ce le poate oferi piața și valoarea dorită de ei este de circa 600 de lei net, mai arată studiul eJobs.


Ce salarii își doresc angajații în funcție de regiune

În regiunea București-Ilfov angajații erau de părere că merită cel mai mare salariu mediu net (3.175 lei) din țară în 2017, comparativ cu celelalte regiuni. Aceștia au fost urmați de cei din Vest, care au cerut pentru munca lor, în medie, 2.903 lei pe lună.

Totuși angajaților din Vest le-au scăzut pretențiile cu circa 100 lei față de 2016, când au ocupat locul 1 la acest capitol, depășind Capitala. Printre cei care au avut așteptări salariale de peste 2.800 de lei se mai numără angajații din Centru, Nord-Vest și Sud-Est.


Compară-ți salariulȘtiri și articole

21
Feb.
Cum influențează o diplomă universitară salariul

Cercetările arată că atunci când părinții au studii universitare este foarte probabil ca și copiii lor să meargă la facultate. Învățământul superior reprezintă o oportunitate pentru mulți tineri de a face schimbări pozitive în viața lor și de a combate sărăcia. Dar ce alte avantaje oferă studiile universitare? Paylab.com și-a propus să răspundă la această întrebare dintr-o perspectivă mai amplă.

15
Nov.
Vrei să știi cât câștigă colegii tăi de serviciu?

Nu ești singurul. Aproape trei sferturi dintre angajați ar dori să știe cât câștigă colegii lor. Venitul rămâne un subiect tabu în țările europene. Companiile încearcă, de obicei, să păstreze secretul datelor salariale și foarte puțini angajatori includ informații privind salariul oferit în anunțurile de angajare. Există însă companii care au demarat inițiative de a-și convinge angajații că remunerația oferită este corectă. Iată ce cred oamenii despre salarii și afișarea publică a acestora.

31
Oct.
Top 10 orașe digitale nomade din Europa Centrală și de Est

Nomazii digitali pot lucra de la distanță în timp ce călătoresc și descoperă în noi părți ale lumii. Pentru o lungă perioadă de timp Bali, insula din Indonezia, sau Chiang Mai din Thailanda au fost cele mai atractive locuri pentru nomazi datorită plajelor exotice și a costurilor de operare scăzute, dar în ultimul timp nomazii s-au îndrăgostit de orașele din Europa Centrală, cum ar fi Budapesta, Praga și Tallinn. Aceste orașe sunt acum paradisuri digitale.