Cine sunt sportivii lumii cel mai bine plătiți. Cine a avut cea mai impresionantă mărire?

Am comparat veniturile anuale din 2016 ale celor mai bine plătiți doi sportivi în cele mai profitabile segmente industriale și îți povestim cine a meritat o creștere sau o reducere de salariu. Ca sursă de informații am folosit clasamentul celor mai bine plătiți sportivi din lume, compilat de Forbes.

Fotbal: Cristiano Ronaldo vs. Lionel Messi

În 2016, Cristiano Ronaldo a reușit o penalizare câștigătoare pentru Real Madrid în Liga Campionilor și a câștigat turneul Euro al UEFA cu echipa națională a Portugaliei. Toate activitățile lui Cristiano i-au adus 79,6 milioane de dolari, ceea ce reprezintă o creștere de 10% comparativ cu 2015. În plus, Ronaldo a câștigat 32 de milioane de dolari pentru promovarea mărcilor precum Nike, Tag Heuer, costumele Sacoor Brothers și Monster.

Lio Messi a avut, de asemenea, un an 2016 foarte productiv, care i-a adus 81,5 milioane de dolari. În comparație cu anul 2015, salariul lui Lio a crescut cu 10%.

Ronaldo vs. Messi - Paylab blog

Baschet: LeBron James vs. Kevin Durant

LeBron James, clasat pe locul 3 în topul celor mai bine plătiți sportivi din lume, potrivit Forbes, a câștigat 77,2 milioane de dolari în 2016. Asta înseamnă cu 19% mai mult decât în anul precedent. Bravo, LeBron!

Kevin Durant a câștigat 56,2 milioane de dolari în 2016, ceea ce reprezintă doar o creștere cu 3% a salariului său în comparație cu anul precedent.

LeBron James vs. Kevin Durant - Paylab blog

 

Tenis: Roger Federer vs. Novak Djokovič

Roger Federer a avut și el un an 2016 bun, cu un salariu de 67,8 milioane de dolari. "RF" este un brand stabil; doar 11% din câștigurile sale totale vin din salarii, restul de 60 de milioane de dolari obținându-i din reclame în 2016. Roger a câștigat 67 milioane în 2015, cu doar 1% mai puțin decât în 2017.

Novak Djokovič a câștigat 55,8 milioane de dolari în 2016, ceea ce înseamnă că salariul său a crescut cu 15% față de anul 2015.

Roger Federer vs. Novak Djokovič - Paylab blog

Box: Floyd Mayweather vs. Manny Pacquiao

2015 a fost fără îndoială anul lui Floyd Mayweather, clasat pe locul 1 în clasamentul celor mai bine plătiți sportivi din lume, cu venituri totale de 300 de milioane de dolari. În 2016, el a câștigat "doar" 44 milioane de dolari, ceea ce înseamnă că salariul său a scăzut cu 86%. Un an cam greu, nu?

Și câștigul salarial al lui Manny Pacquiao a scăzut în 2016. Manny a câștigat 24 de milioane de dolari, adică cu 85% mai puțin decât în 2015. Interesant cât de similară poate fi schema de salarizare a celor mai bine plătiți boxeri din lume.

 Floyd Mayweather vs. Manny Pacquiao

Golf: Phil Mickelson vs. Tiger Woods

Phil Mickelson este fără îndoială o vedetă a golfului, cu 52,9 milioane câștiguri totale în 2016. În 2015, Phil a câștigat 50,8 milioane de dolari, astfel încât salariul său a crescut cu 4%.

Tiger Woods, cel mai controversat jucător de golf, a câștigat 45,3 milioane de dolari în 2016, cu 11% mai puțin decât în anul precedent.

Phil Mickelson vs. Tiger Woods - Paylab blog

F1: Lewis Hamilton vs. Sebastian Vettel

Să fii plătit ca să conduci în circuitele de curse sună minunat. Lewis Hammilton a câștigat 46 milioane de dolari în acest an, iar salariul său a crescut cu 17%.

Sebastian Vettel, cel mai bine plătit șofer F1, a câștigat 41 milioane de dolari, cu 24% mai mult decât în 2015.

Lewis Hamilton vs. Sebastian Vettel - Paylab blog

Atlete: Serena Williams vs. Maria Sharapova

Serena Williams este sportiva numărul unu ca venituri anuale totale. Salariul ei în 2016 a fost de 28,9 milioane de dolari, cu 15% mai mult decât în anul precedent.

Venitul Mariei în 2016 a fost de 21,9 milioane de dolari, ceea ce înseamnă că salariul său este cu 27% mai mic față de 2015 (29,7 milioane de dolari), dar totuși se află pe locul doi în topul celor mai bine plătite atlete în 2016.

Serena Williams vs. Maria Sharapova - Paylab blog

 

După ce ai citit acest articol, crezi că nu câștigi suficient? Accesează www.paylab.ro pentru a afla cum este salariul tău comparativ cu al colegilor cu aceeași experiență, din același domeniu.

*Compararea salariilor a fost făcută între 6/2015 - 6/2016 și 6/2014 - 6/2015, conform listei celor mai bine plătiți sportivi din lume în 2016 și 2015, compilată de Forbes. Compară-ți salariul!


Știri și articole

21
Feb.
Cum influențează o diplomă universitară salariul

Cercetările arată că atunci când părinții au studii universitare este foarte probabil ca și copiii lor să meargă la facultate. Învățământul superior reprezintă o oportunitate pentru mulți tineri de a face schimbări pozitive în viața lor și de a combate sărăcia. Dar ce alte avantaje oferă studiile universitare? Paylab.com și-a propus să răspundă la această întrebare dintr-o perspectivă mai amplă.

15
Nov.
Vrei să știi cât câștigă colegii tăi de serviciu?

Nu ești singurul. Aproape trei sferturi dintre angajați ar dori să știe cât câștigă colegii lor. Venitul rămâne un subiect tabu în țările europene. Companiile încearcă, de obicei, să păstreze secretul datelor salariale și foarte puțini angajatori includ informații privind salariul oferit în anunțurile de angajare. Există însă companii care au demarat inițiative de a-și convinge angajații că remunerația oferită este corectă. Iată ce cred oamenii despre salarii și afișarea publică a acestora.

31
Oct.
Top 10 orașe digitale nomade din Europa Centrală și de Est

Nomazii digitali pot lucra de la distanță în timp ce călătoresc și descoperă în noi părți ale lumii. Pentru o lungă perioadă de timp Bali, insula din Indonezia, sau Chiang Mai din Thailanda au fost cele mai atractive locuri pentru nomazi datorită plajelor exotice și a costurilor de operare scăzute, dar în ultimul timp nomazii s-au îndrăgostit de orașele din Europa Centrală, cum ar fi Budapesta, Praga și Tallinn. Aceste orașe sunt acum paradisuri digitale.