În ce domenii se câștigă cel mai bine în Europa

Paylab, portalul internațional de comparații salariale, a realizat un clasament al sectoarelor cu cele mai mari salarii în care merită să lucrezi. Portalul are informații salariale pentru mai mult de 500 de locuri de muncă obținute de la peste 454.000 de respondenți care lucrează în domenii diferite de activitate. În această analiză, Paylab a luat în considerare toate tipurile de locuri de muncă, de la cele necalificate la cele calificate.

https://www.paylab.com/blog/wp-content/uploads/sites/23/best_paid_industries_2.png

De asemenea, a fost luată în calcul dimensiunea companiei, analiza Paylab fiind valabilă de la companii mici, cu câțiva angajați, la corporații mari dintr-o zonă de afaceri definită.

O altă variabilă importantă a fost numărul de angajați care, pe lângă salariul obișnuit, beneficiază de avantaje financiare precum bonusuri.

Sectorul de top cu cel mai bun salariu mediu este clar IT&C - tehnologia informației, programarea calculatoarelor, telecomunicațiile și media. Informațiile și tehnologia informațională modernă definesc lumea și „învârt” cei mai mulți bani, la fel și angajații lor. Una dintre cele mai râvnite poziții este acum cea de manager în IT, iar profesioniștii din domeniul tehnic sunt căutați de către angajatorii din Europa. Este o zonă progresivă care continuă să inoveze produse și servicii.

Un alt domeniu de angajare profitabil îl reprezintă companiile care furnizează produse de bază pentru gospodării, companii și instituții - electricitate, gaz, apă, căldură, abur, aer condiționat și managementul deșeurilor.

Cel de-al treilea sector industrial ca remunerație îl reprezintă serviciile financiare și de asigurări: domeniul bancar, financiar și de consultanță financiară. Banii și garanțiile reprezintă un sector lucrativ de venituri și oferă angajaților, în comparație cu celelalte sectoare, cele mai mari beneficii față de venitul de bază.

Pe locul patru se află sectorul construcțiilor și imobiliarelor, care se ocupă de construcția, cumpărarea, vânzarea, închirierea de apartamente, construcția de noi clădiri, apartamente și birouri și servicii imobiliare asociate acestor activități. În prezent, este un sector interesant din perspectiva salariilor.

Domenii în care se câștigă cel mai bine în Europa:

1. Informații și comunicare

2. Furnizare de electricitate, gaz, apă, administrarea deșeurilor

3. Activități financiare și de asigurare

4. Producție

5. Construcții și imobiliare

6. Activități profesionale, științifice și tehnice

7. Agricultură, silvicultură și pescuit

8. Administrație de stat, administrație publică și locală

9. Transporturi, depozitare, poștă

10. Sănătate și asistență socială

11. Educație

12. Servicii administrative și de asistență

13. Comerț

14. Ospitalitate și alimentație

Sectorul cu cele mai mici salarii medii este cel al ospitalității și alimentației.

Compară-ți salariul!

Știri și articole

21
Feb.
Cum influențează o diplomă universitară salariul

Cercetările arată că atunci când părinții au studii universitare este foarte probabil ca și copiii lor să meargă la facultate. Învățământul superior reprezintă o oportunitate pentru mulți tineri de a face schimbări pozitive în viața lor și de a combate sărăcia. Dar ce alte avantaje oferă studiile universitare? Paylab.com și-a propus să răspundă la această întrebare dintr-o perspectivă mai amplă.

15
Nov.
Vrei să știi cât câștigă colegii tăi de serviciu?

Nu ești singurul. Aproape trei sferturi dintre angajați ar dori să știe cât câștigă colegii lor. Venitul rămâne un subiect tabu în țările europene. Companiile încearcă, de obicei, să păstreze secretul datelor salariale și foarte puțini angajatori includ informații privind salariul oferit în anunțurile de angajare. Există însă companii care au demarat inițiative de a-și convinge angajații că remunerația oferită este corectă. Iată ce cred oamenii despre salarii și afișarea publică a acestora.

31
Oct.
Top 10 orașe digitale nomade din Europa Centrală și de Est

Nomazii digitali pot lucra de la distanță în timp ce călătoresc și descoperă în noi părți ale lumii. Pentru o lungă perioadă de timp Bali, insula din Indonezia, sau Chiang Mai din Thailanda au fost cele mai atractive locuri pentru nomazi datorită plajelor exotice și a costurilor de operare scăzute, dar în ultimul timp nomazii s-au îndrăgostit de orașele din Europa Centrală, cum ar fi Budapesta, Praga și Tallinn. Aceste orașe sunt acum paradisuri digitale.