Relația cu șeful îți influențează salariul. Află cum!

Persoanele care se înțeleg bine cu șeful lor au salarii cu aproximativ 14% mai mari decât cei care au o relație rezervată sau neamicală cu șeful. Portalul salarial Paylab.com a analizat modul în care relația cu șeful influențează salariul angajatului.

https://www.paylab.com/blog/wp-content/uploads/sites/23/Paylab-boss-friend-cold-reserved-salary-talk-conversation-688x244.png Studiul face parte din MONITORUL SALARIAL PAYLAB, care observă în mod regulat tendințele legate de remunerație.

Urmărește concluziile compilate în acest material video:


Patru din zece angajați caracterizează relația lor cu șeful ca fiind neutră spre negativă. Mai exact, 35% dintre respondenți au o relație rezervată cu șeful lor, preferă să mențină distanță reciprocă. 4% din angajați declară că relația lor cu supraveghetorul lor direct este rece spre neprietenoasă.

Angajații care câștigă peste media națională au adesea o relație mai prietenoasă cu supraveghetorul lor direct decât cei care câștigă sub media națională. Remunerația corectă este unul dintre pilonii unei relații corecte cu superiorii direcți.

 Compară-ți salariul cu cel al altor persoane!

61% dintre respondenți raportează o relație amicală cu șeful lor. O constatare interesantă este că persoanele care au o relație amicală cu șeful lor au salarii cu aproximativ 14% mai mari decât respondenții care au o relație rezervată sau neprietenoasă cu șeful lor. Această diferență de salariu, legată de tipul de relație cu șeful, a fost remarcată în toate țările în care a fost efectuat sondajul.

De asemenea, sondajul arată că persoanele care ocupă posturi de conducere, angajații calificați de pe poziții tehnice, angajații din IT și angajații sub vârsta de 35 de ani au relații mai bune cu șefii lor.

Sondajul a fost realizat între iulie și septembrie 2017 pe un eșantion de 52,120 de respondenți care lucrează în toate segmentele industriale, pe întregul spectru de poziții și niveluri de management.

Știri și articole

18
Sep.
Care sunt diferențele salariale dintre pozițiile tehnice și cele non-tehnice?

Programatorii, inginerii, specialiștii new media sunt azi pe un piedestal când vine vorba de oportunitățile interesante în carieră. Pe de altă parte, unele poziții din domeniul social sau economic, cum ar fi analist financiar, avocat, medic, agent imobiliar pot fi și ele bine plătite și chiar este interesant de aflat dacă la nivel global pozițiile tehnice mai bine plătite decât pozițiile non-tehnice și viceversa. Portalul salarial internațional Paylab identifică situația la nivel de țară.

03
Sep.
Cum să recompensezi angajații loiali

Raportul de loialitate Paylab arată că, în general, angajați loiali care lucrează pentru un angajator mai mult de 5 ani reprezintă doar 27,5%. Cel mai numeros grup este reprezentat de cei cu maximum 2 ani în companie. Ce măsuri concrete pot lua angajatorii pentru a păstra angajații la bord mai mult timp? Iată un ghid pentru a-i fideliza.

20
Aug.
Relația cu șeful îți influențează salariul. Află cum!

Persoanele care se înțeleg bine cu șeful lor au salarii cu aproximativ 14% mai mari decât cei care au o relație rezervată sau neamicală cu șeful. Portalul salarial Paylab.com a analizat modul în care relația cu șeful influențează salariul angajatului.