Relația cu șeful îți influențează salariul. Află cum!

Persoanele care se înțeleg bine cu șeful lor au salarii cu aproximativ 14% mai mari decât cei care au o relație rezervată sau neamicală cu șeful. Portalul salarial Paylab.com a analizat modul în care relația cu șeful influențează salariul angajatului.

https://www.paylab.com/blog/wp-content/uploads/sites/23/Paylab-boss-friend-cold-reserved-salary-talk-conversation-688x244.png Studiul face parte din MONITORUL SALARIAL PAYLAB, care observă în mod regulat tendințele legate de remunerație.

Urmărește concluziile compilate în acest material video:


Patru din zece angajați caracterizează relația lor cu șeful ca fiind neutră spre negativă. Mai exact, 35% dintre respondenți au o relație rezervată cu șeful lor, preferă să mențină distanță reciprocă. 4% din angajați declară că relația lor cu supraveghetorul lor direct este rece spre neprietenoasă.

Angajații care câștigă peste media națională au adesea o relație mai prietenoasă cu supraveghetorul lor direct decât cei care câștigă sub media națională. Remunerația corectă este unul dintre pilonii unei relații corecte cu superiorii direcți.

61% dintre respondenți raportează o relație amicală cu șeful lor. O constatare interesantă este că persoanele care au o relație amicală cu șeful lor au salarii cu aproximativ 14% mai mari decât respondenții care au o relație rezervată sau neprietenoasă cu șeful lor. Această diferență de salariu, legată de tipul de relație cu șeful, a fost remarcată în toate țările în care a fost efectuat sondajul.

De asemenea, sondajul arată că persoanele care ocupă posturi de conducere, angajații calificați de pe poziții tehnice, angajații din IT și angajații sub vârsta de 35 de ani au relații mai bune cu șefii lor.

Sondajul a fost realizat între iulie și septembrie 2017 pe un eșantion de 52,120 de respondenți care lucrează în toate segmentele industriale, pe întregul spectru de poziții și niveluri de management.

Compară-ți salariul!


Știri și articole

21
Feb.
Cum influențează o diplomă universitară salariul

Cercetările arată că atunci când părinții au studii universitare este foarte probabil ca și copiii lor să meargă la facultate. Învățământul superior reprezintă o oportunitate pentru mulți tineri de a face schimbări pozitive în viața lor și de a combate sărăcia. Dar ce alte avantaje oferă studiile universitare? Paylab.com și-a propus să răspundă la această întrebare dintr-o perspectivă mai amplă.

15
Nov.
Vrei să știi cât câștigă colegii tăi de serviciu?

Nu ești singurul. Aproape trei sferturi dintre angajați ar dori să știe cât câștigă colegii lor. Venitul rămâne un subiect tabu în țările europene. Companiile încearcă, de obicei, să păstreze secretul datelor salariale și foarte puțini angajatori includ informații privind salariul oferit în anunțurile de angajare. Există însă companii care au demarat inițiative de a-și convinge angajații că remunerația oferită este corectă. Iată ce cred oamenii despre salarii și afișarea publică a acestora.

31
Oct.
Top 10 orașe digitale nomade din Europa Centrală și de Est

Nomazii digitali pot lucra de la distanță în timp ce călătoresc și descoperă în noi părți ale lumii. Pentru o lungă perioadă de timp Bali, insula din Indonezia, sau Chiang Mai din Thailanda au fost cele mai atractive locuri pentru nomazi datorită plajelor exotice și a costurilor de operare scăzute, dar în ultimul timp nomazii s-au îndrăgostit de orașele din Europa Centrală, cum ar fi Budapesta, Praga și Tallinn. Aceste orașe sunt acum paradisuri digitale.