logo

Relația cu șeful îți influențează salariul. Află cum!

Persoanele care se înțeleg bine cu șeful lor au salarii cu aproximativ 14% mai mari decât cei care au o relație rezervată sau neamicală cu șeful. Portalul salarial Paylab.com a analizat modul în care relația cu șeful influențează salariul angajatului.

https://www.paylab.com/blog/wp-content/uploads/sites/23/Paylab-boss-friend-cold-reserved-salary-talk-conversation-688x244.png Studiul face parte din MONITORUL SALARIAL PAYLAB, care observă în mod regulat tendințele legate de remunerație.

Urmărește concluziile compilate în acest material video:


Patru din zece angajați caracterizează relația lor cu șeful ca fiind neutră spre negativă. Mai exact, 35% dintre respondenți au o relație rezervată cu șeful lor, preferă să mențină distanță reciprocă. 4% din angajați declară că relația lor cu supraveghetorul lor direct este rece spre neprietenoasă.

Angajații care câștigă peste media națională au adesea o relație mai prietenoasă cu supraveghetorul lor direct decât cei care câștigă sub media națională. Remunerația corectă este unul dintre pilonii unei relații corecte cu superiorii direcți.

61% dintre respondenți raportează o relație amicală cu șeful lor. O constatare interesantă este că persoanele care au o relație amicală cu șeful lor au salarii cu aproximativ 14% mai mari decât respondenții care au o relație rezervată sau neprietenoasă cu șeful lor. Această diferență de salariu, legată de tipul de relație cu șeful, a fost remarcată în toate țările în care a fost efectuat sondajul.

De asemenea, sondajul arată că persoanele care ocupă posturi de conducere, angajații calificați de pe poziții tehnice, angajații din IT și angajații sub vârsta de 35 de ani au relații mai bune cu șefii lor.

Sondajul a fost realizat între iulie și septembrie 2017 pe un eșantion de 52,120 de respondenți care lucrează în toate segmentele industriale, pe întregul spectru de poziții și niveluri de management.

Compară-ți salariul!Daniela Beráková

CÂȘTIGI CÂT MERIȚI?

Obțineți o comparație salarială personalizată gratuită.

Intră în chestionar